Elegatní vína pro gastronomii
Nedoporučoval bych vína, které jsem předem někdy sám ve vinařství neochutnal. Jde mě především o nevšední a výjmečný zážitek klienta při konzumaci skvělého vína. Snažím se tak vracet zpět to, čím jsem byl přízní osudu a okolností v minulosti sám obdarováván...
Beaune 1er Cru Les Marconnets 2016
Pinot Noir s temně červenou barvou. Aroma zralého bobulového ovoce je doplněno šťavnatou chutí s tóny červeného rybízu s typickou tříslovinou a vyváženou kyselinou
Charmes-Chambertin Grand Cru 2008
Harmonický Pinot noir rubínové barvy s cihlovým meniskem s nazrálou vůní tmavého bobulového ovoce a orientálního koření. Chuť sušeného ovoce s nádechem hořké čokolády . Příjemnou tříslovinu s vyváženou kyselinou je možné vychutnat nejlépe alespoň hodinu po otevření láhve.
Aloxe-Corton 1er Cru 2016 Les Paulands
Višňově rudý Pinot Noir s rubínovou barvou. Aroma zralého peckovitého a bobulového ovoce je doplněno ovocitou příchutí zralých peckovin s jemnou tříslovinou s vyváženou kyselinou
Clos Vougeot Grand Cru 2012
Elegantní Pinot Noir s výraznou rubínovou barvou s fialovými odlesky. Aroma třešní , borůvek, ostružin s lehkým vanilkovým podtónem je doplněno jemnou tříslovinou s vyváženou kyselinou a delší dochutí. (K dispozici je i ročník 2010)
Chateau Giscours Grand Cru Classé 1990
První kontakt s elegantním vínem temně rubínové barvy s vůní tmavého lesního ovoce, sušených brusinek a lehkým nádechem surové kůže, jsem získal díky svému francouzskému známému Christianovi v jeho restauraci Le Grattalu v savojském Tignes, kam jsem do přerušení všeho pěkného kvůli Covidu-19 až do roku 2020 jezdil .
Plná chuť patrné třísloviny a vyvážená mineralita je doplněna dlouhou dochutí. Tu už bohužel v Le Grattalu dnes nepoznáte, neboť jsme všechna stará a úžasná Chateau Giscours během našich pobytů spolu vypili. Christian však má jistě další vína z Margaux, Cote de Bourg nebo Saint-Émilion, na kterých si pochutnáte stejně dobře...